Instellingen

Goudse parkeergarage krijgt nieuw leven in Haagse Binckhorst

© gemeente Den Haag

DEN HAAG - Op een braakliggend stuk grond aan de Binckhorst in Den Haag komt een bijzonder gebouw. Daarvoor wordt een oude parkeergarage uit Gouda gebruikt. Het wordt een multifunctioneel gebouw aan de Melkwegstraat, met onder meer een bakkerij van Happy Tosti, een evenementen- en ontmoetingsplaats ('urban playground') en ruimte voor innovatieve start-ups.

'The Urban Lab', zoals het plan van Rico Zweers heet, is als winnaar uit de bus gekomen bij een door de gemeente Den Haag uitgeschreven prijsvraag. Voor de verdere ontwikkeling van het plan wordt 50.000 euro subsidie beschikbaar gesteld.

Het gebouw krijgt een plek op één van de drie vrije kavels aan de Melkwegstraat. De komende tijd moet het plan eerst nog verder worden uitgewerkt door initiatiefnemers De Mannen van Schuim en Studio Komma.

'Aanwinst voor het gebied'

'Dit is een aanwinst voor het gebied rondom de Binkhorsthaven', laat wethouder Boudewijn Revis weten. 'Het gebied wordt de komende tijd verder wordt opgeknapt en ontwikkelt zich meer en meer tot een gebied om te werken, wonen en recreëren.'

LEES OOK: