West Wekker: Scheuren door lucht Scheveningse Pier en Geert Wilders gaat protesteren

REGIO - Snelheidsduivels zonder hoogtevrees opgelet! De Scheveningse Pier krijgt er een spannende, nieuwe attractie bij. En ook attractiepark Duinrell gaat investeren. Lees je even bij en je bent klaar voor de woensdag!
1.

Met bijna zeventig kilometer per uur enkele honderden meters aan een koord, door de lucht, over de Pier, langs het reuzenrad en boven de Noordzee naar beneden zoeven. Dat is zo ongeveer de nieuwe attractie die de Pier in Scheveningen nog aantrekkelijker moet maken voor snelheidsduivels zonder hoogtevrees.
2. Wilders gaat demonstreren bij Turkse ambassade
PVV-leider Geert Wilders demonstreert vanochtend bij de Turkse ambassade in Den Haag. Dit doet hij vanwege de komst van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, die in Nederland campagne wil voeren voor de uitbreiding van de macht van president Erdogan.
3.Gratis app moet Hagenaars helpen bij gezondheidsvragen
Een nieuwe gratis app moet Hagenaars gaan helpen bij onder meer afvallen, stoppen met roken, stress en gezinscoaching. De app is een initiatief van het bedrijf Pluhz en wordt financieel ondersteund door de gemeente Den Haag.
4. Duinrell gaat flink uitbreiden, nieuwe huisjes en glijbaan voor Tikibad
Duinrell investeert dit jaar flink, onder meer in uitbreiding van het populaire Tikibad. Een grote waterspeeltuin moet het zwemparadijs aantrekkelijker maken voor gezinnen met jonge kinderen. Voor het oudere publiek komt er bovendien een grote nieuwe glijbaan bij.
Het weer: Veel bewolking en geruime tijd regen.
Nog lang niet versleten
In de tiendelige serie ‘Nog lang niet versleten’ duikt presentator Fred Zuiderwijk in de levens van de Haagse senioren en de initiatieven die er voor de ouderen zijn.
In deze aflevering gaat Fred op pad met de 80-jarige Rob Binnerts. Rob doet al ruim 50 jaar vrijwilligerswerk en is onlangs gestart met een nieuwe hobby: drummen. Ondanks dat hij Parkinson heeft gaat hij met heel veel plezier 1 maal in de week met zijn scootmobiel naar drumles in het Koorenhuis.
In het portret staat het bijzonder sportieve echtpaar Van Duijne centraal. Naast de dagelijkse rekoefeningen doet Hennie aan badminton, gym en volleybal. Henk is meer van het hardlopen. Verder aandacht voor de IZI- ervaarwoning. Deze testwoning vol moderne snufjes moet ervoor gaan zorgen dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen.