Instellingen

Vijf jaar cel en tbs geëist wegens 'brute en vernederende' verkrachtingen

© Omroep West

'S-GRAVENZANDE - 'Het moet een nachtmerrie voor mevrouw geweest zijn', erkent Alphenaar Abdianis J. (32) tijdens de zitting woensdag bij de Haagse rechtbank. 'Ik ben als een dolle tekeer gegaan.' Om drie uur 's nachts drong hij de flatwoning van een 60-jarige vrouw in Alphen aan den Rijn binnen en verkrachtte haar volgens het OM meerdere malen op 'brute en vernederende wijze'.

De officier van justitie eist tegen de man een celstraf van vijf jaar. Na een drugscocktail van heroïne, cocaïne en GHB gebruikt te hebben, belde hij op 19 mei 2016 in de vroege ochtend bij het slachtoffer aan. Toen ze opendeed, greep hij haar meteen bij de strot en duwde haar naar haar slaapkamer. Na de gedwongen seks, probeerde de vrouw aan de binnendringer te ontsnappen met het verhaal dat ze haar hondje moest uitlaten.

De man vergezelde haar echter naar buiten en dwong haar om weer terug te gaan naar de flatwoning, die hij vervolgens barricadeerde. Hij zou haar vervolgens met een mes uit haar keuken bedreigd hebben, zou haar weer verkracht hebben en checkte via internet haar bankrekening. Met een mes in de rug, moest de vrouw geld gaan pinnen bij de Ridderhof en de Aarhof in Alphen. Om kwart voor acht 's ochtends zag ze haar kans schoon en vluchtte een slagerij in, waar ze trillend van de angst onder de toonbank werd aangetroffen.

Leven verwoest

Tijdens de zitting woensdag bij de Haagse rechtbank weet de verdachte zich niet goed te herinneren wat hij de vrouw precies heeft aangedaan. 'Als zij het zo zegt, zal het wel kloppen', zegt Abdianis J. verschillende keren tegen de rechters. 'Er zitten gaten in mijn hoofd door al het drugsgebruik.'

'De verdachte heeft niet alleen mijn leven kapot gemaakt, maar ook dat van familie en vrienden', schrijft de misbruikte vrouw in haar slachtofferverklaring. 'Bang blijf ik nu voor altijd. Als ik alleen thuis ben, barricadeer ik mijn huis.' De verklaring van het slachtoffer wordt woensdag door haar geëmotioneerde schoonzoon opgelezen. Het slachtoffer is zelf niet naar de zitting gekomen.

Eerder behandeld

Abdianis J. moet zich bij de rechtbank verantwoorden voor een waslijst aan strafbare feiten. Zo was hij betrokken bij hennepteelt, zou hij een buurvrouw al eens ongevraagd zijn geslachtdeel getoond hebben en deed een ex-vriendin aangifte tegen hem vanwege mishandeling. Op 19 mei zou hij, na de verkrachtingen in de flatwoning, ook nog bij een 93-jarige vrouw naar binnen gedrongen zijn. Hij zou de vrouw ruw tegen de grond geduwd hebben.

De man is al eens eerder aan zijn verslaving behandeld, maar dat heeft de gewelddadige incidenten op 19 mei vorig jaar niet kunnen voorkomen. Deskundigen adviseren dat Abdianis J. nu een strenge therapie krijgt in de vorm van tbs. Volgens de officier van justitie moet de man echter eerst een celstraf van vijf jaar uitzitten. 'Verdachte heeft in korte tijd een spoor van ellende door Alphen getrokken.'

De uitspraak is over twee weken.