Instellingen

Brand was onder Kurhaus, vuur onder controle

© Zeezicht Scheveningen

DEN HAAG - In het Kurhaushotel op Scheveningen is woensdagmiddag een grote brand uitgebroken. Dat meldt de brandweer. De brand zou mogelijk ontstaan zijn in de lunchroom van het hotel.

Het hotel wordt op dit moment ontruimd, zegt de brandweer tegen Omroep West. Er zou flink wat rook aan de zijkant van het gebouw te zien zijn.Over de oorzaak van de brand en eventuele gewonden is nog niets bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er veel materieel ingezet, waaronder een hoogwerker.

UPDATE 15.52 UUR: De gasten van het Kurhaus worden opgevangen in het Circustheater. Ook is er iemand naar het ziekenhuis gebracht. Verdere berichtgeving hier.

UPDATE 15.33 UUR: De directeur van het Kurhaus onderschrijft toch de lezing van de brandweer. Dat zegt hij tegen Omroep West. Een uitgebreid bericht over zijn lezing volgt zometeen op deze site.

UPDATE 15.29 UUR: Het Kurhaus meldt op haar eigen Facebookpagina dat de brand op de vierde etage is ontstaan. Dat is dus een andere locatie dan de brandweer vermeldt.

UPDATE 15.08 UUR: Volgens een woordvoerder gaat het om een brand in de frituur van een lunchroom, onder het hotel. Dus niet in het Kurhaus zelf. Daar is wel veel rook terecht gekomen. De brand is inmiddels geblust. Wel staat er dus nog rook in het hotel, dat wordt nu door brandweer geventileerd. Tot die tijd moet iedereen buiten blijven.

UPDATE 14.50 UUR: Volgens een omwonende zou er inmiddels geen rook meer te zien zijn. 'Eerder deed ik mijn raam open en rook een enorme brandgeur', zei hij op Radio West. 'Het leek wel mist, er was erg veel donkere rook. Ik zie hier heel veel brandweer, ambulances en politie. De boel is afgezet met linten', zei hij.

Beelden online

Op Facebook zijn inmiddels beelden te zien: