Beslag op ruim 120 miljoen van de Staatsloterij

Niet duidelijk of een lot vrijdag wel kans op een prijs geeft
Niet duidelijk of een lot vrijdag wel kans op een prijs geeft © ANP
DEN HAAG - De Stichting Loterijverlies heeft beslag laten leggen op 121 miljoen euro aan tegoeden van de Staatsloterij. Dat bevestigt een woordvoerster van de rechtbank in Den Haag. De stichting probeert al jaren namens deelnemers geld terug te krijgen van de Staatsloterij wegens misleiding over de winkansen.
Eerder heeft de Hoge Raad bepaalt dat de Staatsloterij tussen 2000 en 2008 deelnemers heeft misleid. Daarom moeten spelers het aankoopbedrag van hun loten terug kunnen krijgen. Het gaat om duizenden deelnemers. Volgens Loterijverlies weigert de Staatsloterij te betalen.
De rechtbank in Den Haag besloot vorige week maandag dat deurwaarders namens Loterijverlies beslag mogen leggen. Het geld staat daardoor voor dertig dagen vast, en die periode mag drie keer worden verlengd. Het is niet duidelijk of de beslaglegging gevolgen heeft voor de trekking van aanstaande vrijdag.
De woordvoerder van de Staatsloterij was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Honderdduizenden gedupeerden

Loterijverlies vertegenwoordigt een kleine 200.000 voormalige deelnemers aan de Staatsloterij. Die voelen zich misleid, omdat de Staatsloterij in de periode 2000 tot 2008 ook winnaars trok op onverkochte loten. Daardoor was de daadwerkelijke kans om te winnen kleiner dan de organisatie deed voorkomen.