Instellingen

Rijswijkse valt vijftien kilo af door training voor NN CPC Loop

CPC Loop 2015
© Orange Pictures

DEN HAAG - Bij de NN CPC Loop Den Haag proberen zondag zowel toplopers als amateurs hun persoonlijke doel te bereiken. Voor Rosita Monge - Van Bladel is dat om de vijf kilometer binnen een half uur te lopen. Voor de Rijswijkse zou het de bekroning zijn op een jaar waarin ze door hardlopen vijftien kilo afviel.

Voor Monge is de CPC Loop een afsluiting van een periode waarin ze zowel conditioneel als fysiek niet goed in haar vel zat. Hardlopen ging een jaar geleden met meer moeite dan plezier en 81 kilo vond ze ook te zwaar. En dus ging het roer om. Ze liep, ondersteund door haar zus Maribel, iedere week drie keer vijf kilometer hard in het park achter haar huis. En dat wierp zijn vruchten af.

'Ik was zwanger van mijn derde kindje. Dat hebben we weg moeten laten halen en toen ben ik in een diep dal gekomen. Gelukkig kwam ons vierde kindje wel gezond ter wereld, maar dan zit je met de zwangerschapskilo's. Toen een hardloopwedstrijd vervolgens erg tegenviel besloot ik dat ik er wat moest gebeuren. Dat was de ommekeer en nu ben ik inmiddels nog maar 66 kilo', vertelt ze trots.

Mis niets bij Omroep West!

Bij Omroep West kun je op 12 maart uitgebreid de NN CPC Loop Den Haag volgen. Op 89.3 Radio West, via omroepwest.nl en de gratis app zijn we er de hele dag bij. Op TV West zie je 's avonds een uitgebreide samenvatting.

Lees ook: