Instellingen

West Wekker: Schade Kurhaus en 15 kilo lichter door NN CPC Loop 2017

Brand bij Kurhaus Scheveningen
© Regio15

DEN HAAG - Goedemorgen! Met deze artikelen ben je weer helemaal op de hoogte van wat er de afgelopen avond en nacht in jouw regio gebeurde. Het noordelijke deel van het Kurhaus kan voorlopig niet verhuurd worden door de brand van woensdagmiddag. En een Rijswijkse is door haar training voor de CPC Loop 15 kilo lichter. Fijne dag!

1.


De kamers in het noordelijke deel van Kurhaus kunnen voorlopig niet gebruikt worden.  Woensdagmiddag werd het Kurhaus ontruimd vanwege een brand in een restaurant onder het hotel. Door de brand ontstond er een flinke rookontwikkeling in de noordelijke vleugel van het hotel. Hoe groot de schade precies is, is niet bekend.

2. Schonere lucht en minder geluidshinder schepen Scheveningse Haven door walstroom
In de Eerste en Derde Haven van Scheveningen ligt vanaf woensdag een walstroominstallatie. De walstroom wordt gebruikt door grote schepen die aan de kade liggen. Ze worden via de installatie dan voorzien van elektriciteit, waardoor de dieselaggregaat minder gebruikt wordt. En dat is goed voor de luchtkwaliteit. Ook wordt de geluidshinder minder en de trillingen nemen af.

3. Rijswijkse valt vijftien kilo af door training voor NN CPC Loop
Aanstaande zondag is de NN CPC Loop in Den Haag. Zowel toplopers als amateurs proberen hun persoonlijke doel te bereiken. Voor Rosita Monge - Van Bladel is dat om de vijf kilometer binnen een half uur te lopen. Voor de Rijswijkse zou het de bekroning zijn op een jaar waarin ze door hardlopen vijftien kilo afviel.

4. Werkloze jongeren pimpen portiek in Haagse wijk Mariahoeve
Schilderen, stuken of schuren. Veertig jongeren krijgen in de Haagse wijk Mariahoeve de fijne kneepjes mee van dit werk. Ze worden met het project 'Pimp Your Portiek' klaargestoomd voor een baan in de bouw- en schildersbranche.

Weer: In de ochtend is er kans op mist en kan er plaatselijk wat regen vallen. De zon komt ook af en toe door. Het wordt maximaal 12 graden.

Vanavond op TV West: Van de Kaart
Jet Sol trekt een lijn op de kaart van de regio. Ze moet in een rechte lijn van A naar B zien te komen. Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet op pad, dwars door huizen, struinend door straten ontmoeten ze allerlei mensen uit de regio. Een programma met bijzondere ontmoetingen en hilarische situaties.

De Delftse lijn begint met het doorkruisen van enkele studentenwoningen. Jet ontmoet Jiska die wereldreis gaat en vogelman Alex. Hij houdt maar liefst tien roofvogels in zijn tuin. Ook moet Jet over het water van de Schie. Gelukkig brengen leden van roeivereniging De Delftsche Sport het Van de Kaart-team veilig naar de overkant. Bij het eindpunt wachten de studenten op Jet met een ‘koude haas.’ Maar wat dat is..?