U2-fans omarmen 3JS en wij ook!

DEN HAAG - Wie is er niet met de liedjes van U2 opgegroeid? Zo'n beetje iedereen van boven de dertig toch?! Ook in de tienerkamers van de mannen van 3JS uit Volendam galmde When the streets have no name. De 3JS trekken nu volle zalen met hun nieuwe show U2 by 3JS.
Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte spelen nummers van het befaamde album The Joshua Tree van U2. Precies 30 jaar geleden kwam dit legendarische album uit met hits als Where The Streets Have No Name, With Or Without You en I Still Haven’t Found What I’m Looking For.
Wat zijn eigenlijk de verhalen achter The Joshua Tree.Waarom schreven ze bepaalde nummers en wat gebeurde er daarna? 'In de voorbereiding op deze show kom je erachter hoe geniaal de teksten van Bono zijn. Ik wist niet dat het zo goed in elkaar zat. De muziek van dit album is episch', zegt zanger Jan bij Debby en Curt op de bank.

Grootste band ter wereld

Jan vindt het mooiste nummer Bullet the blue sky. 'Het gaat over oorlog en het klinkt ook als oorlog. Maar eigenlijk zijn al die nummers geweldig.  Het album The Joshue Tree maakte van U2 de grootste band ter wereld', zegt Jan.
Hoe vinden de fans van de 3JS de show en vooral wat vinden doorgewinterde U2-fans ervan dat de 3JS de Britse band coveren? 'Na elke show vragen we het publiek wie er voor het eerst is bij ons. Zo'n 85 procent van de bezoekers steekt zijn hand op. Dat zijn voornamelijk U2-fans. Superleuk! En ook onze eigen trouwe fans zijn enthousiast', vertelt Jaap.

De Naald

Theater De Naald in Naaldwijk heeft dit seizoen op 15 april een show staan. Die was in no time uitverkocht. Er is nu een tweede show bijgeboekt op 10 mei en de kaartverkoop gaat hard.
Wil je het interview met de Volendammers terugluisteren? Dat kan hier!