Instellingen

Kurhaus Hotel Scheveningen druk met schoonmaak na brand in restaurant

© Zeezicht Scheveningen
Brandschade Kurhaus Hotel

DEN HAAG - De eerste kamers in de noordelijke vleugel van het Scheveningse Kurhaus Hotel worden vanaf zaterdag weer gebruikt. Sinds de brand van woensdag in een restaurant onder het hotel worden 130 kamers niet verhuurd.

De kamers hebben zelf geen schade opgelopen, maar in de gangen hangt

. Die moet er eerst uit, vertelt assistent-general manager Hanneke de Vries aan Omroep West. Er zijn vijf verdiepingen met kamers in de noordelijke vleugel. De kamers op de onderste twee verdiepingen zijn vanaf zaterdag weer in gebruik. De andere drie verdiepingen volgen later. In de kamers is geen brandlucht te ruiken, alleen in de gangen.

'Daar hing rook, maar die rook heeft de kamers niet bereikt', zegt De Vries. De brand ontstond in de keuken van restaurant Topkapi onder het hotel en verspreidde zich via de luchtschacht naar het hotel. De luchtschacht en keuken hebben grote schade opgelopen.Op het moment van de brand waren er geen gasten in het restaurant. Het vuur heeft zich niet verder verspreid. In de kamers en gangen van het Kurhaus is geen brand geweest.

Geen boekingen afgezegd

Het hotel werd ontruimd. Er waren volgens De Vries op dat moment geen mensen in de kamers van de noordelijke vleugel. De gasten die daar een kamer hadden, zijn verhuisd naar een ander deel van het hotel. Het hotel heeft geen boekingen af moeten zeggen. 'Ook de komende dagen zullen gasten amper tot geen hinder ondervinden', vertelt De Vries.