Groep de Mos: jaarlijkse schoonmaak vocht- en ventilatiekanalen in strijd tegen schimmelhuizen

Archiefbeeld schimmel in huis
Schimmel in het huis in Scheveningen
DEN HAAG - Groep de Mos wil dat vocht- en ventilatiekanalen in huurhuizen jaarlijks door woningcorporaties worden gecheckt. Het is nu zo dat schimmel- en vochtexperts door woningcorporaties worden ingehuurd om problemen op te lossen. Volgens de Haagse partij moeten onafhankelijke instanties de klachten behandelen. 'Bijvoorbeeld via de TU Delft.'
Volgens Richard de Mos dreigen woningcorporaties nu geregeld met juridische stappen als huurders blijven klagen over schimmel in huurwoningen. 'Het is natuurlijk de wereld op zijn kop als er bij huurders een angstcultuur ontstaat die ertoe leidt dat zij niet meer klagen over de status van hun huurwoning', aldus De Mos. Groep de Mos stelt vragen aan het college en wil zo bijvoorbeeld regelen dat er een convenant wordt opgesteld met de Haagse woningcorporaties.
Omroep West had eind vorig jaar een meldpunt voor schimmelhuizen in onze regio geopend. Tientallen mensen meldden klachten. Die kwamen vooral uit Den Haag, maar ook uit Gouda, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Delft, Leiden, De Lier en Naaldwijk.