‘Laten we even een voorstelrondje doen...'

Columniste Lisette de Bruijn
Lisette schrijft elke twee weken een column voor Omroep West © Omroep West/ Marjan de Jong
WESTLAND - ‘Laten we even een voorstelrondje doen’… Ik vind dat de meest gehate zin tijdens een bijscholingscursus, vergadering of workshop. Ik weet niet precies waarom. Het is raar, want live op televisie zijn, het jawoord geven ten overstaan van een volle trouwzaal of voor de klas staan, doorsta ik zonder knikkende knieën.
Maar bij zo’n officieel voorstelrondje denk ik alleen maar: Help! Ik krijg instant stotterproblemen, rode wangen en klotsende oksels. Struikelend komen mijn naam en leeftijd eruit waarna ik hakkelend een onsamenhangend verhaal vertel over wie ik ben en wat ik doe. Kortom: die voorstelrondes zijn geen succes. Daarom ben ik blij dat ik het nu op papier mag doen, met de deleteknop binnen handbereik!
Ik ben Lisette, 32 jaar. Ik stel me voor als liefdevolle moeder van drie kinderen in de leeftijd van 9, 6 en 5 jaar. Als ambitieuze medicus die na een opleiding tot verloskundige met veel plezier als echoscopiste werkt. Als Westlandse tuindersvrouw… Het is niet niks om de vrouw te zijn van een man die dag en nacht met tomaten bezig is. Of als grappige blogger, want jullie kennen me misschien wel van mijn website www.lisetteschrijft.nl en van de brieven die ik onder de naam ‘Lieve Syl’ aan Sylvie Meis schrijf.

Yo gast!

Oh, en sinds kort kan ik me ook voorstellen als stoere, hippe schoonmoeder, want beide zoons hebben een vriendinnetje. Ik doe behoorlijk mijn best om ‘cool’ over te komen. Zo zeg ik; ‘Yo gast, drinken!’ als ik ze limonade serveer en beantwoord ik elke zin met ‘dikke shit, gast’. Na die pogingen kijkt de jonge generatie me trouwens vaak meewarig aan. In hun ogen ben ik namelijk stokoud en saai en zeker niet iemand die nog ‘dikke shit’ of ‘gast’ kan zeggen!
En vanaf vandaag heb ik er een rol bij. Ik ben één van de columnisten van Omroep West. Een omroep waar ik onder andere de bekendheid van Lieve Syl aan te danken heb. Elke twee weken verschijnt hier op deze plek een column van mij. Met humor en een beetje zelfspot schrijf ik over herkenbare situaties waar ik tegenaan loop in het dagelijks leven als een werkende (schoon)moeder, tuindersvrouw en blogger.
Deze nieuwe uitdaging levert me een groot voordeel op in toekomstige voorstelrondjes: ‘Ik ben Lisette, columnist bij Omroep West’. Dat klinkt wel zo kort en krachtig. Het komt eruit zonder gehakkel of oververhitte deleteknop.
Heb je suggesties voor onderwerpen? Ik ben gek op reacties, dus kom maar op!
Alle columns van Lisette de Bruijn zijn hier terug te lezen.