Instellingen

Mysterieuze gaslucht in Den Haag: school tijdelijk ontruimd

© Pieter Kuipers, Omroep West

DEN HAAG - In Loosduinen is donderdagmiddag een mysterieuze gaslucht geroken. Het gebouw van het Maris College Bohemen aan de Monseigneur Nolenslaan is ongeveer een half uur lang ontruimd geweest. Maar de bron van de lucht lijkt onduidelijk te blijven.

'Uit voorzorg is iedereen uit het gebouw geëvacueerd en overgebracht naar het terrein van sportvereniging DUNO', klinkt het bij de middelbare school. Na een half uurtje bleek dat er niks aan de hand was en kon iedereen weer naar binnen.

En jammer maar helaas met dit mooie weer: de lessen gaan donderdagmiddag gewoon weer volgens het rooster verder, laat de school weten. Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen Omroep West dat er bij de school metingen zijn verricht, maar dat daar verder niks uit is gekomen.

Ook op andere plekken

Ook vanaf andere plekken uit Loosduinen kreeg de brandweer bezorgde telefoontjes. 'Er is op verschillende plekken gemeten, door ons maar ook door netbeheerder Stedin. Maar daar is niks uitgekomen, er is niets bijzonders aangetroffen', zegt een woordvoerder.

'Sinds kwart voor twee hebben wij ook geen meldingen meer gekregen. Dus wat ons betreft is de zaak nu afgesloten, we gaan verder geen onderzoek meer doen.'

Oorzaak onbekend

Waar de gastlucht vandaan komt, daarover tast de brandweer in het duister. Is hij misschien afkomstig van een schip op zee, aangezien Loosduinen daar niet ver vandaan ligt? 'Dat zou kunnen, maar dat weet ik niet. Andere verklaringen hebben we ook niet', aldus de brandweer.

Voorlopig zal de bron van de gaslucht dus een mysterie blijven.