Instellingen

Vrijdag geen vluchten van en naar Berlijn door staking

Vliegtuig Transavia op Rotterdam/The Hague Airport
Transavia is een van de grootgebruikers van Rotterdam/The Hague Airport

DEN HAAG - Wie van plan was om vrijdag vanuit Nederland naar Berlijn te vliegen, kan beter met de auto of trein gaan of de reisplannen uitstellen. Vanwege de staking van grondpersoneel op de twee Berlijnse luchthavens zijn alle geplande vluchten in beide richtingen geannuleerd.

Vanuit Rotterdam The Hague Airport wordt niet naar Berlijn gevlogen. Eén heen- en terugvlucht van Transavia naar Schönefeld is geschrapt.

KLM heeft vijf vluchten van Schiphol naar luchthaven Tegel en vijf terugvluchten geschrapt. Ook een vlucht die voor de vroege zaterdagochtend gepland was, gaat niet door. 'Passagiers krijgen bericht en kunnen worden omgeboekt', laat KLM donderdag weten. Easyjet annuleert drie vluchten van Amsterdam naar Berlijn-Schönefeld en vice versa.

Loonsverhoging

Het grondpersoneel legt het werk neer om de eis voor een loonsverhoging kracht bij te zetten. De vakbond wil dat het uurloon met 1 euro wordt verhoogd. Gemiddeld ligt het loon nu op 11 euro. De werkgevers willen niet verder gaan dan een verhoging van acht procent, uitgesmeerd over de komende drie jaar.