Parade Royale het thema van Leidens Ontzet 2017

Leidens ontzet
Leidens ontzet
LEIDEN - Het thema van Leidens Ontzet voor dit jaar is donderdag bekendgemaakt. De komende editie heeft als onderwerp 'Parade Royale', heeft Egbert Knoops, bestuurslid van de 3 October Vereeniging, laten weten.
De vorige editie had 'Ontspanje' als thema. Volgens de vereniging was dit zo'n toepasselijke naam voor Leidens Ontzet, dat het even zoeken was naar een thema voor de aankomende viering. 'We wilden iets hebben wat magistraal, fenomenaal en geniaal was en toen werd het Parade Royale!', jubelde Koops tijdens de bekendmaking.
Thema's van verschillende feesten van over de hele wereld komen samen tijdens Leidens Ontzet. Vooral het carnaval zoals in Rio de Janeiro (Brazilië) heeft grote invloed op de parade en de praalwagens die de 3 October Vereeniging graag mee ziet rijden.

Optocht
Het nieuwe thema zal op verschillende manieren terug te zien zijn tijdens de optocht. Zo is er wederom een parade van paradewagens, die mensen zelf kunnen ontwerpen. Ook de kleding en muziek van de deelnemers aan de parade zijn volgens het thema 'Parade Royale'.
Binnenkort kunnen mensen ook hun eigen ontworpen praalwagen weer aanmelden. Net als tijdens de viering in 2016 is er een praalwagenwedstrijd. Koops geeft aan dat de 3 October Vereeniging vooral hoopt dat mensen dit jaar carnavalswagens gaan ontwerpen, die dan ook mee kunnen rijden in de optocht tijdens Leidens Ontzet.

BEKIJK OOK: