Instellingen

Gemeente Den Haag blundert met gegevens van mensen in de bijstand

Arjen Kapteijns, fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente Den Haag.
Arjen Kapteijns, fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente Den Haag. © GroenLinks

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft een blunder gemaakt door de gegevens van een groep bijstandsgerechtigden die een onderneming wilden starten kwijt te raken. Zij hadden zich aangemeld voor de pilot 'Ondernemend uit de bijstand', waarmee Hagenaars met een bijstandsuitkering een jaar lang de kans zouden krijgen om te starten als ondernemer.

Door een technische storing is het niet meer mogelijk om na te gaan wie zich hebben ingeschreven. De gemeente biedt excuses aan en roept degenen die zich al hadden aangemeld op om een e-mail naar

te sturen.

Voor de proef konden honderd Haagse bijstandsgerechtigden zich opgeven. De bedoeling was om het voor hen makkelijker te maken een bedrijf te beginnen, door ze meer vrijheid te geven bij het opzetten van een eigen onderneming.

Verbijsterd

GroenLinks en de Haagse Stadspartij, initiatiefnemers van de pilot, zijn verbijsterd over de problemen en hebben raadsvragen gesteld. 'Na bijna een jaar zijn we nog geen stap verder met dit belangrijke project. Het is onbegrijpelijk dat de gemeente hier zulke steken laat vallen', aldus Arjen Kapteijns, fractievoorzitter van GroenLinks in de Haagse gemeenteraad.