West Wekker: Gemeente Den Haag blundert met gegevens en thema Leidens Ontzet bekend

© archief
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is vrijdag en het weekend staat weer voor de deur. Voor een goed begin van de dag hebben wij het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Zo blunderde de gemeente Den Haag met gegevens van mensen in de bijstand en is het thema van het Leidens Ontzet bekend. Dit is de West Wekker!
1.

De gemeente Den Haag heeft een blunder gemaakt door de gegevens van een groep bijstandsgerechtigden die een onderneming wilden starten kwijt te raken. Zij hadden zich aangemeld voor de pilot 'Ondernemend uit de bijstand', waarmee Hagenaars met een bijstandsuitkering een jaar lang de kans zouden krijgen om te starten als ondernemer.
2. Moskeeën in regio roepen op om te gaan stemmen
Tientallen regionale moskeeën roepen de Nederlandse moslimgemeenschap op om volgende week te gaan stemmen. Tijdens het vrijdaggebed zullen imams het belang van de verkiezingen ook nog eens onderstrepen. Stemmen is 'een kans die een moslim niet aan zich voorbij mag laten gaan', melden de islamitische organisaties in een verklaring donderdagavond.
3. Parade Royale het thema van Leidens Ontzet 2017
Het thema van Leidens Ontzet voor dit jaar is donderdag bekendgemaakt. De komende editie heeft als onderwerp 'Parade Royale', heeft Egbert Knoops, bestuurslid van de 3 October Vereeniging, laten weten.
4. Ernstig ongeluk op Van Alkemadelaan in Den Haag; zeker drie gewonden
Bij een ernstig ongeluk op de Van Alkemadelaan in Den Haag zijn donderdagavond zeker drie mensen gewond geraakt. Pal voor de Penitentiaire Inrichting Haaglanden knalden twee personenauto's tegen elkaar.

Weer
Dankzij een hogedrukgebied dat vanuit Frankrijk naar ons land trekt, krijgen we vandaag flink wat zon. Eerst komt er plaatselijk nog wel mist voor, vanmiddag zullen er enkele wolkenvelden overdrijven. De wind blijft zwak en veranderlijk, terwijl de temperatuur, die eerst rond het vriespunt ligt, vanmiddag op 10 of 11° zal uitkomen.
Vanavond op TV West
In het programma Trots! bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje. In deze aflevering ontmoeten we Miss Trekkertrek. Jolanda is trots op haar dochter Caroline, die ondanks haar beperking een zo zelfstandig mogelijk leven leidt. En Trots! is aanwezig bij het WK Lifesaving, waar we de familie Hazenoot trots is op.. elkaar!