Moskeeën in regio roepen op om te gaan stemmen

DEN HAAG - Tientallen regionale moskeeën roepen de Nederlandse moslimgemeenschap op om volgende week te gaan stemmen. Tijdens het vrijdaggebed zullen imams het belang van de verkiezingen ook nog eens onderstrepen. Stemmen is 'een kans die een moslim niet aan zich voorbij mag laten gaan', melden de islamitische organisaties in een verklaring donderdagavond.
Ze waarschuwen ook voor de gevolgen van wegblijven. Dat kan nadelig uitpakken 'voor hun aanwezigheid in Nederland en zelfs als steun dienen voor politieke partijen die rechten en vrijheden van specifiek moslims willen beknotten en daarmee discriminatie en racisme aanmoedigen'.
De moskeeën adviseren hun achterban te stemmen op 'betrouwbare en goedwillende partijen die ernaar streven om de belangen van alle Nederlanders te behartigen'. 'Moslims stemmen vaak niet massaal, ze zijn zich ook niet altijd bewust van hun stemrecht en van de gevolgen. Daarom is deze oproep hard nodig', licht bestuursvoorzitter Abdelhamid Taheri van de Haagse as-Soennah-moskee de oproep toe.

Overzicht moskeeën

In totaal onderschrijven 62 organisaties, vooral moskeeën, de boodschap. In deze regio gaat het om Stichting as-Soennah, Moskee Al Mohsinin, Moskee el Islam, Moskee Annour, El Mouahidin Moskee, Moskee el Oemma en Alfath Moskee (Den Haag), As Salaam Moskee, el-Fath Moskee en Nour Moskee (Gouda), El Fath Moskee en Almouwahidin Moskee (Alphen aan den Rijn), Islamitisch Centrum Imam Malik en Al Hijra Moskee (Leiden), Moskee Asalaam ICZ en Moskee Al Qibla (Zoetermeer), Arrahman Moskee (Boskoop), Moskee El-Fetah (Bodegraven), Moskee al-Ansaar (Delft), Masjid al-ansaar (Hillegom), Stichting Eenheid (Leidschendam), Moskee El Mowahhidien (Naaldwijk), Moskee Arrahma (Nieuwerkerk), Moskee Arrahman (Noordwijk), Stichting AMAL (Rijswijk), El Imman Moskee (Sassenheim), Stichting Essalem (Voorschoten), Al Hijra Moskee (Waddinxveen) en Islamitische Vereniging Essounnah (Wateringen).