Burgemeester Van Der Tak wil ouders van dronken Westlandse jongeren 'confronteren'

Foto: ANP . © ANP
WESTLAND - Burgemeester Sjaak van der Tak van de gemeente Westland wil de ouders van jongeren die twee weken geleden dronken waren tijdens de carnavalsfeesten in Wateringen en De Lier op het gemeentehuis uitnodigen en ze aan tafel 'confronteren'. Dat zei de burgervader donderdagavond in een commissievergadering.
Van der Tak komt binnenkort met een brief over het verloop van de carnavalsfeesten. Ook stelt hij hierin de vraag hoe met dronken jongeren tijdens dit soort evenementen moet worden omgegaan. De politie heeft tijdens de feesten beelden gemaakt en 'die zijn heftig', zei de burgemeester.
Van der Tak somde donderdagavond wat feiten op. Uit een aantal blaastesten bij jongeren kwamen waarden tot 950 ugl voor. 'Dat zit tegen de grens van comazuipen aan', zei hij.

Indrinkers

Op de feesten twee weken geleden werden tientallen dronken jongeren aan de deur geweigerd. Een aantal jongeren raakte door de drank onwel en moest met een ambulance naar het ziekenhuis. In de meeste gevallen ging het om 'indrinkers'.