Instellingen

Minuut stilte voor Tyson (20) die omkwam bij bedrijfsongeval in De Lier

© FC 's-Gravenzande

DE LIER - Voetbalvereniging FC 's-Gravenzande houdt komende zaterdag een minuut stilte voor Tyson van der Hout, de jongen die afgelopen week overleed na een bedrijfsongeval bij een kassenbouwer in De Lier. Dat meldt mediapartner WOS. De club herdenkt voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC 's-Gravenzande en Westlandia ook twee andere (ex) leden van de club: Pleun van Staalduinen en Sjors de Voogd.

Tyson heeft jarenlang bij de ’s-Gravenzandse VV gespeeld en was later actief voor FC ’s-Gravenzande. 'Aan die tijd heeft Tyson veel vrienden overgehouden', staat te lezen op de website van de club. 'Velen van ons hebben dan ook in hem een vriend verloren, aan wie een ieder op zijn eigen manier herinneringen bewaart.'

Vrienden van Tyson willen in de elfde minuut van de wedstrijd ook nog een sfeeractie houden voor hun kameraad. FC 's-Gravenzande overlegt nog met de scheidsrechter van dienst of dit geregeld kan worden.

Oudste lid


Pleun van Staalduinen was tot zijn overlijden op 3 maart het oudste lid van de fusieclub (94). Sjors de Voogd was 70 jaar lang lid van de vereniging en overleed op 15 februari op 88-jarige leeftijd.