NN CPC Loop 2017 lopen nadat je ziek bent geweest? Even goed nadenken

archieffoto hardlopen © Archief
DEN HAAG - 21 kilometer en beetje. Dat moeten de hardlopers van de NN CPC Halve marathon zondag afleggen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat nou als je ziek bent geweest? De griepepidemie in ons land is nog altijd niet ten einde.
'Er is een griepepidemie in Nederland, maar deze neemt steeds verder af', schrijft het RIVM. Op zich dus goed nieuws, maar voor hardlopers die ziek zijn geweest deze zondag geen reden om zomaar dat lange eind te gaan lopen. Volgens artsen dien je namelijk voor elke dag ziekte ook een dag uit te zieken.
Ben jij dus onlangs ziek geweest en wil je zondag wel aan de start staan? Bedenk dan dus even goed hoe lang je alweer fit bent. 'Ik denk dat mensen met deze informatie hun voordeel kunnen doen', zei een arts van het MCH eerder al.

Ontsteking aan hartspier mogelijk

Hoe erg het is als je dan wél gaat hardlopen? Artsen van het MCH in Den Haag zeggen dat het 'theoretisch mogelijk is om een ontsteking aan de hartspier te krijgen'. Voor velen zal het niet zo erg uitpakken. Maar een gewaarschuwd mensen telt voor twee, zullen we maar zeggen.