Drugsdouanier Gerrit G. krijgt geen nieuwe rechters

Douane
Douane © ANP
'S-GRAVENZANDE - De Rotterdamse rechters die de zaak tegen de corrupte douanier Gerrit G. uit 's-Gravenzande behandelen worden niet vervangen. Het wrakingsverzoek is afgewezen, zo meldt mediapartner RTV Rijnmond. G. wordt verdacht van drugssmokkel, corruptie, omkoping en witwassen van geld.
De advocaat van Gerrit G. had om nieuwe rechters gevraagd, omdat de huidige rechtbank vooringenomen zou zijn. Zo had zij geweigerd om een Colombiaanse informant genaamd 'Paul' te horen als getuige. De speciale wrakingskamer stelt dat de rechters een zorgvuldige afweging hebben gemaakt. De rechters mogen daarom aanblijven.
Het is de derde keer dat de rechters in deze drugszaak zijn gewraakt. Justitie vroeg eerder om volgende wrakingen te beletten, maar de wrakingskamer ziet daar geen reden toe. De zaak tegen Gerrit G. en drie medeverdachten wordt waarschijnlijk in april voortgezet.

Douanebeambte of drugscrimineel
Gerrit G. werkte 35 jaar bij de douane in de haven van Rotterdam. Hij was daar van 2009 tot 2015 betrokken bij het doorlaten van containers. Daarbij zou hij hebben voorkomen dat binnenkomende containers vol cocaïne werden gecontroleerd.