Op wereldreis in Den Haag langs kerken, tempels en moskeeën

DEN HAAG - Een wereldreis door je eigen stad maken. Het kan volgende week in Den Haag. Moskeeën, kerken, hindoetempels maar ook bijzondere restaurants en maatschappelijke organisaties zetten hun deuren open. 'Mensen kunnen op deze manier van elkaar leren en elkaar leren kennen', zegt wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA).
Voor deze 'wereldreis' is voor zondag 19 maart een fiets- en busroute uitgestippeld die langs bijzondere plekken in de stad gaat. Er zijn dertig locaties uitgezocht en iedereen die wil, kan gratis mee.
Vrijdag was een proefrit met deelnemende organisaties en wethouder Baldewsingh. De route begon bij Taal aan Zee aan de Brouwersgracht. Hier krijgen onder andere vluchtelingen taallessen. Vervolgens ging de reis naar een restaurant aan de Weimarstraat, gerund door een Israëliër en een Palestijn. De wereldreis eindigde in de hindoetempel aan het Alberdingk Thijmplein.

Leuk en divers

Baldewsingh is blij met het initiatief. 'Het brengt mensen bij elkaar en ze kunnen van elkaar leren. Dat vind ik belangrijk. We laten zo zien hoe leuk en divers onze stad is.'