Slachtoffertjes Ballorig: 'We hoorden gekraak en toen vielen we met plaat en al naar beneden'

GOUDA - De zoon en dochter van Silvia Rahael raakten vorige week gewond bij een ongeval in de binnenspeeltuin van Ballorig in Gouda. Ze zakten met nog een paar anderen door een loopplaat heen en vielen zo'n 3 meter naar beneden. De verwondingen van Tessa (12) vielen mee, ze hield er een gekneusde voet aan over. Voor de 10-jarige Jeroen liep het slechter af, hij brak zijn enkel.
Ook een vriendinnetje van Tessa raakte gewond. Zij kneusde een voet. Volgens Silvia Rahael was er ook nog een jongetje met een hoofdwond. Hoe het met hem is, is niet bekend.
Tessa is er nog steeds een beetje beduusd van. 'We waren verstoppertje aan het spelen. Ik kwam aanrennen en daarna mijn neefje. Toen stonden we met zijn vieren op die plaat en we hoorden al een beetje gekraak en toen vielen we met die plaat en al naar beneden.'

Groeischijf

Tessa's broertje Jeroen is er het slechts aan toe. Hij brak zijn enkel en daarbij raakte ook zijn groeischijf beschadigd. Wat dit voor consequenties heeft, is volgens moeder Silvia nog onduidelijk.
Het onderzoek naar het ongeval loopt nog. 'Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind, is dat dit niet meer gebeurt', zegt Silvia Rahael. Ze hoopt dat Ballorig er alles aan doet om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. 'Maar ik moet zeggen dat ik er alle vertrouwen in heb, dat Ballorig dit serieus oppakt.' De directie van Ballorig wil niet reageren, en wacht eerst de uitslag van het onderzoek af.