Website Rotterdam The Hague Airport onbereikbaar; vliegveld ontkent Turkse hack

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - De website van Rotterdam The Hague Airport is zondag urenlang niet of slecht bereikbaar geweest. Wat de problemen veroorzaakte, is onduidelijk, zegt een woordvoerder van het vliegveld tegen de NOS.
Een Turkse hackersgroep claimde in Turkse media de website te hebben platgelegd als reactie op
van zaterdagavond in Rotterdam. 'Omdat onze minister niet mag landen, mogen anderen niet opstijgen', beweren ze.
Een woordvoerder van het vliegveld spreekt tegen dat de website is gehackt. 'Er is geen sprake van dat mensen in onze systemen hebben gezeten', zegt een woordvoerster. 'Er is wel een probleem met de bereikbaarheid en daar werken we aan.' De precieze oorzaak wordt onderzocht. Het vliegverkeer ondervond geen last van de storing.

Rellen

Het kabinet trok zaterdag de landingsrechten in van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken. Ook de Turkse minister van Familiezaken, die per auto in Rotterdam arriveerde, werd Nederland uitgezet. Beide ministers wilden in Nederland campagne voeren voor de Turkse president Erdogan.
Het kabinet vreesde verstoring van de openbare orde en vindt het niet gepast dat buitenlandse ministers in Nederland campagne voeren voor meer macht voor Erdogan. De maatregelen leidden tot rellen in Rotterdam. Er werden enkele mensen aangehouden.