Binnenhof krijgt loopbrug tijdens renovatie

DEN HAAG - Het Binnenhof in Den Haag krijgt tijdens de renovatie een loopbrug om de verbouwing van boven te kunnen bekijken. Delen van het complex blijven ook open voor rondleidingen. Mensen moeten het Binnenhof niet gaan mijden tijdens de werkzaamheden, maar juist willen bezoeken. Het regeringscentrum moet dan net zoveel bezoekers trekken als altijd.
Dat staat in de plannen voor de verbouwing van het Binnenhof, die maandag zijn overhandigd aan de Haagse wethouder Boudewijn Revis en minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De plannen zijn ontwikkeld door de gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf in samenspraak met bewoners, ondernemers, culturele instellingen en ProDemos.


Ook komen rond het Binnenhof tentoonstellingen, die samen met onder andere het Mauritshuis, het Haags Historisch Museum en Escher in het Paleis worden samengesteld. Bovendien komt er een informatiecentrum over de renovatie, de parlementaire geschiedenis en de historie van het complex.

Renovatie Binnenhof

Voor suggesties en klachten wordt een centraal loket geopend. Mensen hebben voor calamiteiten 24 uur per dag de mogelijkheid om een melding of klacht in te dienen.

Het Binnenhof is in zeer slechte staat op het gebied van onder andere brandveiligheid, houtrot, technische installaties en beveiliging.
in de zomer van 2020 en duurt 5,5 jaar. De herstelwerkzaamheden kosten maximaal 475 miljoen euro.