Instellingen

The Shore moet nieuwe ontmoetingsplek voor Scheveningse surfers worden

Surfen
Surfen

DEN HAAG - Geert Verhoeff, de ‘burgemeester’ van voormalig surfdorp F.A.S.T. op Scheveningen, start een nieuw surfproject. Halverwege april opent hij samen met Hans van den Broek van surfschool Surfles.nl ‘The Shore’, waar je kunt surfen, socializen en relaxen.

Eind oktober 2015 ging

. Het moest

, waaronder publiekstrekker FISH. De gemeente wilde het surfdorp

, maar Verhoeff vond geen geschikte locatie om opnieuw te beginnen.

The Shore komt op het strand, vlakbij het Beach Stadium. Het wordt geen nieuw surfdorp, benadrukt Verhoeff. ‘Ik hoop er dezelfde sfeer te creëren als bij F.A.S.T., maar het wordt totaal iets anders.’

Skaten, eten en cultuur

Waar je op F.A.S.T. ook kon wonen en werken, is dat op The Shore bijvoorbeeld niet mogelijk. ‘Daar is op het strand geen plek voor.’ Wel komt er een miniramp voor skaters, een restaurantje met biologische producten en een cultureel programma.


‘De programmering moet zo divers mogelijk zijn. We vragen kunstenaars om te exposeren, er is live muziek en er worden workshops gehouden.’

Zonnepanelen

The Shore moet ook energieneutraal worden. ‘We gaan zoveel mogelijk energie opwekken. Er komen zonnepanelen op het dak, zodat we er in elk geval de koffie van kunnen zetten. Het warme water van de douches komt van de zonneboilers’, zegt Verhoeff.

Verhoeff start The Shore samen met Van den Broek, maar ook de surfers moeten investeren. Er is ruim 110.000 euro nodig voor de bouw van het pand en de aanschaf van de inrichting.

Crowdfunding

Surfers kunnen vanaf 500 euro investeren, en krijgen na drie jaar het bedrag met ruim 3 procent rente terug. De crowdfunding loopt goed. ‘Er is binnen een dag al bijna 70 procent van het bedrag binnen’, zegt Verhoeff.

Surfers reageren dan ook enthousiast. ‘Het is ongelofelijk. We zijn overladen met positieve reacties. Dat geeft een enorme energieboost om te starten met dit project’, besluit Verhoeff. De bouw van The Shore start komende week. Medio april gaat het open.