Prins Constantijn draagt zijn vaders laarzen bij aftrap Haagse start-ups

DEN HAAG - Prins Constantijn had een paar bijzondere laarzen aan, toen hij zondagavond Haagse en andere start-ups toesprak in Austin, Texas. De prins deed dat bij de opening van New Dutch Wave, tijdens het South by SouthWest festival (SXSW) in de Amerikaanse stad. New Dutch Wave is een Nederlandse organisatie die creatieve ondernemers een podium geeft.
De broer van koning Willem-Alexander droeg cowboylaarzen met daarop de vaderlandse driekleur. Een cadeau dat zijn, inmiddels overleden, vader prins Claus had gekregen van toenmalig president Bush, zo onthulde Constantijn.
De prins, woonachtig in Den Haag, stond toe dat de spraakmakende laarzen op de foto gingen, waarmee het openingsfeestje van de Nederlandse bedrijven een bijzonder cachet kreeg.

StartupDelta

Prins Constantijn is ambassadeur van de StartupDelta, een initiatief dat veelbelovende beginnende ondernemingen ondersteunt. In Austin werden Nederlandse bedrijven die technologische vernieuwingen voorstaan in het zonnetje gezet.
Onder hen ook de Haagse ondernemer Danny Frietman van enterprisesummit.nl die zich met name richt op startende bedrijven. Prins Constantijn werd ook gevraagd een partijtje pannavoetbal te spelen, een van de onderdelen van de start-ups. De prins sprak uitvoerig zijn lof uit voor de bedrijven die risico's durven te nemen door te innoveren en nieuwe concepten te bedenken.

Nederlandse delegatie

Onder de gelauwerde initiatieven ook die van ImpactCity, dat onder meer bestaat uit de Haagse vernieuwers met 'Discovered' (een online marktplaats voor handgemaakte producten), Traktor (online mobiele hulp voor boeren) en Hack the Planet (wereldwijde technologische vernieuwing).
Deze drie Haagse start-ups maken deel uit van een grotere Nederlandse delegatie in Texas, die hun bedrijven voor het voetlicht brengen op SXSW.

SXSW

SXSW is een jaarlijks, interactief samenzijn van duizenden journalisten, studenten, ondernemers, marketeers en anderen in de Amerikaanse plaats Austin. Er  wordt gesproken over vernieuwingen in journalistiek, muziek en film.
New Dutch Wave is een nieuwe internationale beweging die Nederlandse creativiteit en ondernemerschap combineert en die zich in Austin nadrukkelijk presenteert. Hagenaar Danny Frietman is een van de drijvende krachten achter New Dutch Wave.