Doctor de Visserplein in Den Haag blijft maar overstromen, gemeente pakt problemen aan

© John van der Tol
DEN HAAG - Bewoners aan een zijde van het Doctor de Visserplein in Den Haag zijn de natte voeten zat. Bij elke flinke regenbui overstroomt het riool en komt het water in woonhuizen via de wc's omhoog. De bewoners klaagden bij de gemeente. De riolering in de straat werd al vervangen, in mei gaat het nu weer op de schop.
De riolering in een aantal straten van Oud Scheveningen, waaronder het Doctor de Visserplein, is oud. In september 2016
met het vervangen van de riolering en de huisaansluitingen.
Volgens de gemeente wordt de huidige wateroverlast onder meer veroorzaakt door de lage ligging van het Doctor de Visserplein. Als de oorspronkelijke rioolwerkzaamheden in mei zijn afgerond, wordt daarom opnieuw het riool onder de loep genomen.

Nieuwe aanpassingen

De gemeente zet de putdeksels van het riool vast, koppelt bestaande afvoerputten voor regenwater los van de riolering en sluit kolken aan op drainagebuizen. Dit alles om ervoor te zorgen dat het rioolwater niet meer de straat op loopt maar naar de bodem wordt afgevoerd, zoals het hoort.
Ondanks alle maatregelen kan het volgens Den Haag in de toekomst toch nog misgaan. Bewoners van het Doctor de Visserplein wordt daarom geadviseerd om zelf ook een aantal maatregelen te nemen, zoals het installeren van een toiletpomp met reservoir.

Rattenplaag


Aan de ene kant van het Docter de Visserplein hebben bewoners dus last van wateroverlast en aan de andere kant hadden bewoners last van een rattenplaag.De oorzaak: ook een kapotte riolering. Deze riolering is inmiddels vervangen en stratenmakers zijn bezig met de laatste werkzaamheden. 'In januari is de gemeente na lang aandringen begonnen met het vervangen van de riolering, ik geloof dat die er al lag sinds 1935,'' vertelt een bewoonster. Het heeft even geduurd voordat de gemeente in actie kwam maar het ziet er nu gunstig uit. Sinds de riolering is vervangen heb ik gelukkig geen rat meer gezien.''