West Wekker: Aanleg RijnlandRoute van start en man opgepakt voor overvallen Gouda

De RijnlandRoute
De RijnlandRoute © Provincie Zuid-Holland
REGIO - Goedemorgen! Het wordt weer een prachtige lentedag vandaag. Voordat je naar buiten gaat, vertellen wij je het laatste nieuws. De aanleg van de veelbesproken RijnlandRoute gaat vandaag van start en in Gouda is een man opgepakt voor de overvallen op twee supermarkten.
1.

MInister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer geven vandaag samen met de aannemer Comol5 symbolisch het startsignaal voor de aanleg van de RijnlandRoute.
2. Man opgepakt voor overvallen op supermarkten Lidl en Plus in Gouda
Een 34-jarige man uit Gouda is opgepakt voor de overvallen op de supermarkten Lidl en Plus in Gouda op 9 en 10 maart. Hij zit vast voor verhoor.
3. Ruim 5000 aanmeldingen voor Joop Zoetemelk Classic
Ruim 5000 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de elfde editie van de Joop Zoetemelk Classic op zaterdag 18 maart. De inschrijving voor de wielerclassic is inmiddels gesloten.
4. Gemeente Den Haag pakt overstromingsproblemen Doctor de Visserplein aan
Bij elke flinke regenbui overstroomt het riool en komt het water in woonhuizen via de wc's aan het Doctor De Visserplein in Den Haag omhoog. De bewoners klaagden bij de gemeente. De riolering in de straat werd al vervangen. In mei gaat die nu weer op de schop.
Weer
Vandaag hebben we eerst zon. Daarna komt er meer bewolking met aan zee mogelijk mist. Het wordt opnieuw 10 to 13 graden.
Vanavond op TV West
Elke dinsdag kun je misdrijven oplossen met Kirsten van Dissel! In het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag uw hulp bij het oplossen van misdrijven. In deze aflevering besteden we onder meer aandacht aan twee overvallen op supermarkten in Gouda van afgelopen week. Het gaat in beide zaken om dezelfde dader. Verder het verhaal over een woning in Leiden die zwaar beschadigd is door ontploffend vuurwerk. Er zijn beelden van de verdachten.