West Wekker: je mag stemmen!

De lijsttrekkers van de grootste partijen
De lijsttrekkers van de grootste partijen © ANP
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is de dag van de democratie. Ofwel: je mag stemmen. Weet jij het al? Of zweef je nog? Gisteravond was het laatste debat waarbij veel lijsttrekkers aanwezig waren.
1.

Nederlanders zijn niet de enigen die vandaag met interesse kijken naar de verkiezingen. De buitenlandse pers is massaal toegestroomd naar het Binnenhof.
2. Bijzondere plekken in Den Haag waar je kunt stemmen
Voor de Hagenaars onder de lezers: we willen je deze ochtend nog even herinneren aan de mooie plekken in Den Haag waar je kunt stemmen. Dat zijn er namelijk best een boel. Neem bijvoorbeeld het Gemeentemuseum, waar je direct gratis naar een voorstelling kunt.
3. Financiële steun voor minima in Westland
'We vinden dat een beperkte beurs niet moet leiden tot een beperking in gezondheid en het sociale leven', aldus wethouder Mohamed el Mokaddem van Westland. Daarom geeft hij mensen die het niet al te breed hebben financiële steun. De minimaregeling voor volwassenen wordt met 100 tot 293 euro per jaar verhoogd.  
4. Scheveninger zwaargewond na lawine in Oostenrijk
Geen goed nieuws uit Oostenrijk. Een man uit Scheveningen was daar aan het snowboarden en werd bedolven onder een lawine en lag achttien minuten onder de sneeuw. Hij werd ter plekke gereanimeerd.  
Het weer: de zon komt zeker tevoorschijn vandaag. Geen reden dus om niet te stemmen! Er staat een windkracht twee en het wordt tien tot dertien graden.
Vanavond op TV West
In de tiendelige serie ‘Nog lang niet versleten’ duikt presentator Fred Zuiderwijk in de levens van de Haagse senioren. In deze aflevering duikt Fred in het leven van Rob Pronk (71) die walking football bij de ADO Old Stars speelt en als gitarist en leadzanger nog regelmatig optreedt. In het portret staat Saskia Santoso centraal. Zij zet zich met hart en ziel in voor vluchtelingen. Verder is er aandacht voor groepswonen door ouderen.

'Nog lang niet versleten' is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna afwisselend te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.