West Wekker: VVD blijft de grootste partij in de Tweede Kamer

REGIO - Goedemorgen! Het speculeren kan beginnen: hoe gaat ons nieuwe kabinet eruit zien? Mark Rutte blijft premier, dat is zeker. Maar de grote vraag is met welke partijen de VVD de komende dagen gaat praten en of de onderhandelingen vandaag al beginnen.
1.

Wat heeft onze regio en de rest van Nederland gestemd? Bekijk hier de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen per gemeente van onze regio en in heel Nederland.  
2. Definitieve prognose uitslag later
De definitieve prognose van de verkiezingsuitslag laat op zich wachten. Verscheidene gemeenten, waaronder Den Haag, Amsterdam, en Utrecht, stellen donderdag of vrijdag met een uitkomst te komen. De steden gaven na sluiting van de stembureaus uitslagen door gebaseerd op respectievelijk 87, 80 en 90 procent van de stemmen.
3. Acht mannen verdoordeeld tot 14 jaar cel voor rol in drugszaak douanier Gerrit G.  
Acht mannen zijn woensdag veroordeeld tot veertien jaar cel voor hun aandeel in een grote drugszaak in de Rotterdamse haven. Een van hen is douanier Gerrit G. uit 's-Gravenzande, die ervan wordt verdacht tal van containers met drugs te hebben doorgelaten in de Rotterdamse haven.
4. Gemeente Zuidplas doet aangifte van verduistering
De gemeente Zuidplas heeft aangifte gedaan van verduistering van publiek geld. Het ernstige vermoeden dat er subsidiegeld achterover is gedrukt, dat was bestemd voor een dorpshuis in Moerkapelle. Het is nog niet duidelijk wie dit heeft gedaan.
Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. In de aflevering in Leiderdorp begint Jet haar avontuur in de wachtkamer van Dierenkliniek ’t Leidse Land. Daarna gaat ze door het huis van Ria, die Nijntjes breit. Wanneer Jet bijna bij het eindpunt is treft zij een zaal vol enthousiaste rolstoeldansers. Als laatste obstakel moet zij nog over het water van de Dwarswatering.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.