CloudCuddle, een mobiele slaaptent voor gehandicapte kinderen

DELFT - Eindelijk met vakantie met je gehandicapte kind dankzij een uitvinding van twee studentes van de TU Delft: de CloudCuddle. Dit draagbare en opblaasbare bed is overal mee naar toe te nemen. Een ernstig gehandicapt kind kan er overal in slapen. Lotte Leufkes en Francesca Lucas bedachten het ding.
De studentes ontwikkelden de mobiele slaaptent in samenwerking met een gezin met een gehandicapte zoon. De CloudCuddle is in de wereld van de zorg met groot enthousiasme ontvangen. Het prototype werd tijdens de Supportbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht voor het eerst aan het publiek getoond.
Zowel gezinnen als ergotherapeuten zien de voordelen van de bedtent. Hierdoor hebben de twee technische onderneemsters een kring van 150 gezinnen kunnen opbouwen die het prototype momenteel aan het testen zijn. En hoewel de CloudCuddle in eerste instantie is bedoeld voor de gehandicaptenzorg heeft de ouderenzorg ook al interesse getoond.

Tienduizend euro

De CloudCuddle is inmiddels in de prijzen gevallen. Van de ASN Bank hebben Lotte en Francesca tiendduizend euro gekregen tijdens de uitreiking van de 'wereldprijs voor opkomende duurzame ondernemers'.
'Daar zijn we echt heel erg blij mee. Op deze manier kunnen we ons product verder ontwikkelen, want ons doel is: alle gehandicapten en ouderen over de hele wereld de vrijheid geven overal op de wereld te kunnen slapen in een veilige slaapomgeving,' aldus Lotte Leufkes.