Politie wil meer weten over leven van moordslachtoffer Zoetermeer

ZOETERMEER - Het slachtoffer van de moord aan de Leopoldhove in Zoetermeer is de 55-jarige Adrie den Engelsman. De man is met messteken om het leven gebracht en is voor zover bekend voor het laatst in leven gezien op 5 februari, ruim drie weken voor zijn lichaam werd gevonden. De recherche wil meer te weten komen over het leven van het slachtoffer.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 maart. Meer zaken zijn
te vinden.
Het lichaam van Den Engelsman werd op 28 februari gevonden door gewaarschuwde agenten. Bekenden van het slachtoffer vonden het vreemd dat hij niet open deed. Uit onderzoek is gebleken dat de 55-jarige man al enige tijd was overleden.
Op 3 maart zijn twee verdachten aangehouden, Zoetermeerders van 39 en 45 jaar. De politie verdenkt hen van betrokkenheid bij de dood van Adrie den Engelsman. Het onderzoek naar de twee loopt nog. Ze zitten momenteel nog vast en in beperkingen. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Komende donderdag bepaalt de raadkamer van de rechtbank of hun voorarrest wordt verlengd.

Leven van het slachtoffer

De laatste levenstekenen van Adrie den Engelsman zijn voor zover bekend op zondag 5 februari. De politie is daarom op zoek naar mensen die hem op of na die dag nog hebben gezien. De vraag is met wie hij toen was en waar dat was. Ook hoort de recherche graag meer over het leven van de man: met wie ging hij om, waar hield hij zich mee bezig, waar kwam hij vaak?
Ook mensen die de laatste maanden iets opvallends hebben gezien of gehoord rondom de flat aan de Leopoldhove in Zoetermeer, worden gevraagd zich te melden.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem