Instellingen

Getuigen gezocht van brandstichting containerwoningen Leiden

Uitslaande brand Leiden in containerwoningen aan de Sumatrastraat in Leiden
© AS Media
Containerwoningen op de Sumatrastraat in Leiden.
© Rob Vlastuin

LEIDEN - In de nacht voor de officiële opening wordt er brand gesticht in tijdelijke containerwoningen in Leiden. Die zijn bestemd voor dak- en thuislozen die hun leven weer op de rails willen krijgen. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 maart. Meer zaken zijn

te vinden.

De 16 woningen staan aan de Sumatrastaat in Leiden. Ze blijven daar ongeveer drie jaar staan en worden dan verplaatst. In de buurt is wat weerstand tegen de komst van de woningen en dat is mogelijk een motief voor het aansteken van de brand, die in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart tussen 00.10 en 00.20 uur wordt ontdekt.

Een buurtbewoner die zijn hond uitlaat, ziet de beginnende brand en slaat meteen alarm. De brandweer is snel ter plaatse en kan het vuur snel blussen. De schade valt daardoor mee en de woningen kunnen die zaterdag gewoon worden geopend. De organisatie achter de woningen heeft maatregelen genomen om zulke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Getuigen

De politie is dringend op zoek naar getuigen van de brandstichting. Als u daar iets van heeft gezien of gehoord, wil de recherche u spreken. De laatste bouwvakkers hebben het terrein op vrijdag 3 maart rond 15.00 uur verlaten. Mogelijk is er daarna iemand opgevallen in de buurt van de woningen. Het kan ook dat mensen er onderling over hebben gesproken en dat dat is opgevallen.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem