Wieteke van Dort maakt stralende comeback

DEN HAAG - Ze gaat weer stralen op het podium, de 73-jarige Wieteke van Dort. Donderdag maakt ze haar officiële comeback in het theaterstuk l'Histoire du Soldat. De Haagse - vooral bekend als Indisch typetje Tante Lien - is de verteller in dit theaterstuk. 'Maar soms speel ik ook de rol van de duivel, of in mijn geval duivelin', vertelt ze lachtend.
l'Histoire du Soldat gaat over een soldaat die zijn ziel aan de duivel verkoopt in ruil voor een boek dat de beurskoersen voorspelt. Regisseur Gerard Mosterd maakte de eerste Javaanse versie van het stuk, dat drie jaar lang in Indonesië voor uitverkochte zalen werd gespeeld.
De première is 16 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag te zien en daarna in twintig theaters door het hele land. Drie van Java's meest vooraanstaande traditionele dansers nemen naast Wieteke van Dort de overige rollen voor hun rekening.

De Late Late Lien Show

De Haagse actrice werd in 1943 in Indonesië geboren en verhuisde in haar tienerjaren naar Den Haag. Ze maakte later carrière als cabaretière, actrice en zangeres .Van Dort is vooral bekend door de tv-programma's De Stratemakeropzeeshow, J.J. De Bom voorheen De Kindervriend en De Late Late Lien Show.

LEES OOK: