Politie zoekt meisje met opvallend lang haar na overval restaurant Leiderdorp

© Archief
LEIDERDORP - De politie zoekt een meisje dat zondagavond een beveiligingsmedewerker aansprak, vlak nadat een gewapende overval was gepleegd op restaurant De Chinese Muur in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp.
Het meisje reed daar rond 21.20 uur op een zwarte damesfiets. Ze vertelde de beveiligingsmedewerker dat ze twee gemaskerde mannen uit het restaurant had zien komen. Daarna reed ze door. De politie wil graag in gesprek met deze getuige, omdat ze mogelijk over belangrijke informatie beschikt.
De politie vermoedt dat het meisje zo'n 18 jaar oud is. Ze had opvallend lang haar en reed op een zwarte damesfiets, vermoedelijk een zogenoemde opoefiets. De twee mannen die het restaurant overvielen, gingen er na de overval op twee scooters vandoor richting winkelcentrum Santhorst.

Wit masker

Een van de twee overvallers bedreigde het personeel van het restaurant met een vuurwapen. Hij is ongeveer 1,85 meter lang. Hij droeg een opvallende jas waar op de rechterbovenarm in grote grijskleurige letters de tekst FOXR stond. De mouwen van de jas waren van de pols tot aan de bovenarm lichtblauw van kleur. Vanaf de bovenarmen tot en met de schouders zijn de mouwen wit. De rug- en borstpartij van de jas is donkerblauw of zwart. Verder droeg de man een soort skibril met rode accenten met aan de zijkant een witte letter O of iets dat daarop lijkt. Verder droeg hij een donkere bivakmuts en had hij donkere handschoenen aan.
De tweede dader is ongeveer net zo lang. Hij droeg een wit masker en daar overheen een witte capuchon. Verder droeg hij een donkere jas en een donkere trainingsbroek met witte strepen aan de zijkant. Ook hij had donkere handschoenen aan.