Theaterspektakel in oude gebouw Legermuseum in Delft

Archief
Archief
DELFT - Het voormalige pand van het Legermuseum in Delft is vijf dagen lang het decor van de culinaire theatershow 'Villa Arsenaal'. Volgens de makers van de show is het een beleving waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Met behulp van acteurs, 3D-videoprojecties en eten wordt het verhaal van de stad en het gebouw verteld.
Het Armamentarium aan de Korte Geer in Delft stamt uit de zeventiende eeuw en was jarenlang een opslagplaats voor artillerie. In 1986 verhuisde het
van het Leidse Pesthuis naar het gebouw in Delft, waar het tot 2013 was gevestigd. Twee jaar geleden is het overheidsgebouw verkocht aan een projectontwikkelaar. Wat er in de toekomst mee gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. 'Maar we gaan tijdens de show een klein stukje van de sluier oplichten', vertelt initiatiefnemer Ed Hoogendijk aan Omroep West.
Wat je tijdens de show precies gaat zien wil Hoogendijk nog niet verklappen. Wel is bekend dat het muzikale Delftse duo Maartje & Kine een rol heeft, met nummers die zij speciaal voor 'Villa Arsenaal' hebben geschreven. Choreograaf Evelyn Bakker uit Delft doet mee met vier dansers en uiteraard is er eten. Een kaartje is trouwens niet goedkoop: bijna negentig euro per persoon. 'Villa Arsenaal' is er tot en met zondag.