Haagse Partij van de Eenheid wil graag samenwerken met DENK

Abdoe Khoulani (PvdE) en Tunahan Kuzu (DENK) | Foto's: Omroep West/ANP
Abdoe Khoulani (PvdE) en Tunahan Kuzu (DENK) | Foto's: Omroep West/ANP
DEN HAAG - De Partij van de Eenheid (PvdE) in Den Haag wil graag samenwerken met DENK, maar het wordt niet één partij. 'We komen voor dezelfde belangen op, maar er zijn ook verschillen', zegt raadslid Abdoe Khoulani in het programma Studio Haagsche Bluf op Radio West.
De PvdE feliciteert DENK met hun 'fantastische' verkiezingsresultaat. 'De twee partijen hebben al regelmatig overleg', vertelt Khoulani. 'Ik denk dat 80 procent van de programma's overeenkomt, maar we hebben ook verschillen. Wij hebben een Islamitische grondslag, DENK redeneert veel meer vanuit de multicultiraliteit.'
DENK doet niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. 'We hebben een gentlemen's agreement met DENK. Ze gaan niet meedoen met gemeenteraadsverkiezing in steden waar al een beweging is.' In Den Haag zijn er met Partij van de Eenheid en Islam Democraten twee Islamitische partijen.

Verkiezingen

DENK haalde gisteren bij de Tweede Kamerverkiezingen 3 zetels, maar nog niet in alle gemeentes zijn alle stemmen geteld. In Den Haag stemde 7,1 procent op de partij van lijsttrekker Tunahan Kuzu. In Gouda stemde 3,9 procent op DENK.