Slainte! Happy St. Patrick's Day!

Rik Nap proost alvast met ons op St. Patrick's Day
De Ieren vieren het feest uitbundig
DEN HAAG - We kunnen niet wachten tot morgen. Dan barst, ook in ons land, het Ierse volksfeest St Patrick's Day los. Vandaag plopten wij in de studio alvast een biertje open. Slainte! Happy St. Patrick's Day!
Officieel proosten Ieren en non-Ieren in 2017 vier dagen, van 16 t/m 18 maart. Op 17 maart, de officiële sterfdag van Sint Patricius, bereikt het feest zijn hoogtepunt. Ook in Nederland. Dit jaar vieren Neder-Ieren Paddy’s Day groter dan ooit.
In Den Haag kleurt de Grote Markt compleet groen. The Bottles of Smoke en Woodworks zorgen voor muziek, terwijl onder andere Kilkenny School of Irish Dancing de synchrone danspassen van de stepdance laten zien. Ook Alphen aan den Rijn duikt in een bad van klavertjes op 18 maart met Hendrick’s Fest St. Patrick’s Day.

Tientallen pubs


Naast de twee grootse festivals in Den Haag en Alphen aan den Rijn spelen in tientallen pubs door het hele land Ierse bands en vloeit het bier rijkelijk. Waar op een willekeurige dag zo’n 7,5 miljoen pints Guinness gedronken worden, zijn dat er op St. Patrick’s Day zo’n 13 miljoen.
Ook wij mochten alvast proeven. Organisator Rik Nap had een paar blikjes meegenomen naar Debby en haar Mannen. En dat liet Gregor zich smaken.
Voor alle feestvierders morgen: Happy St. Patrick's Day en proost oftewel slainte!