Instellingen

Arne Weverling (VVD) razend populair onder inwoners Westland

Arne Weverling (rechts) te gast in Studio Haagsche Bluf bij Radio West.
© Twitter

WESTLAND - Voormalig wethouder Arne Weverling is razend populair onder Westlanders. De 42-jarige Naaldwijker kreeg woensdag bij de Tweede Kamerverkiezingen in totaal 6817 voorkeurstemmen van zijn gemeentegenoten. Alleen op zijn partijgenoot en VVD-lijsttrekker Mark Rutte (12.498) en PVV-voorman Geert Wilders (10.042) werd vaker gestemd in Westland.

Weverling liet alle andere kandidaat-Kamerleden achter zich, dus ook Sybrand Buma (CDA, 4285 stemmen), Alexander Pechtold (D66, 3618 stemmen) en Jesse Klaver (GroenLinks, 2040 stemmen). Jeanine Hennis-Plasschaert, nummer twee op de VVD-lijst, bleef met 1025 stemmen ver verwijderd van Weverling.


Het grote aantal voorkeurstemmen verrast Weverling zelf niet, aangezien hij op 1 februari zijn

om campagne te voeren voor de landelijke verkiezingen. 'Heel mooi. Hier kun je mee thuiskomen', laat hij weten aan Omroep West.

Zetel

Als nummer 29 op de VVD-lijst lijkt Weverling zo goed als zeker van een zetel in de Tweede Kamer. De liberale partij staat namelijk op 33 zetels in de voorlopige verkiezingsuitslag. Alleen als vier lager geklasseerde kandidaten van de VVD meer voorkeurstemmen hebben dan Weverling, mist hij de boot. 'Daar maak ik me geen zorgen over', aldus Weverling. 'Ik denk niet dat het zover zal komen.'