Zin in asperges? Je kan ze al krijgen in het Westland

WESTLAND - Ze zijn er weer: asperges, ook wel het witte goud genoemd. Dat is niet alleen vroeg in het jaar, ook de plek waar ze worden geoogst is bijzonder. Ze groeien tegenwoordig namelijk ook in het Westland. Vrijdag wordt de eerste oogst overhandigd aan de burgemeesters van Midden-Delfland en het Westland.
'Dat is toch bijzonder? Eerst zie je niks en de volgende dag komen ze ineens uit de grond!', vertelt Peter Wubben, aspergekweker bij BoereGoed. Het is speciaal dat het Westland de asperges kweekt, want van origine komen ze vooral uit Limburg. Vanwege de goede grond en de warmte groeien de asperges daar veel beter. Met behulp van de kassen kunnen ze nu ook  in het Westland worden verbouwd.
'Wat ze daar kunnen willen wij hier ook kunnen', zegt Wubben. 'En misschien nog wel beter.' En of dat lukt? 'Je leert elke keer weer meer, en tot nu toe valt het niet tegen. Ik ben erg trots.' De komende zes tot acht weken gaan vrijwilligers aan de slag om alle asperges te steken, zodat ze zo snel mogelijk naar de liefhebbers toe kunnen.