Criminaliteit in gemeente Alphen aan den Rijn opnieuw gedaald

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gaat goed met de gemeente Alphen aan den Rijn als het gaat om criminaliteit. Uit cijfers van de politie blijkt dat de dalende lijn, op het gebied van onder meer woninginbraken en geweld, zich ook vorig jaar heeft doorgezet.
In 2016 werden er in totaal 3897 misdrijven gepleegd. Een jaar eerder waren dat er nog 4267. De politie wist vorig jaar 1235 verdachten aan te houden. Net als het aantal misdrijven is dat ook minder dan in 2015: 1370 arrestaties.
Onder meer het aantal woninginbraken en de pogingen daartoe is gedaald. In 2015 was het nog 340 keer raak in de gemeente Alphen aan den Rijn. Afgelopen jaar waren dat er zestig minder: 280. Het aantal aangehouden verdachten is vrijwel gelijk gebleven: 46 in 2016 en een jaar eerder 47.

Jeugdbende Boskoop

Volgens de politie leidt de aanpak van een criminele jeugdgroep in Boskoop tot een sterke daling van het aantal woninginbraken in de gemeente. 'Sinds 6 december hebben we in de maand december nog twee inbraken gehad, in de maand januari nul en de maand februari zes. Dat zijn acht inbraken in de afgelopen drie maanden en dat is voor Boskoopse begrippen heel laag', vertelt politie-teamchef John Nieumeijer.
Zes jonge kopstukken van de overlast gevende jeugdbende werden na maanden van onderzoek in december vorig jaar aangehouden. Ze zouden betrokken zijn geweest bij een reeks woninginbraken. Volgens de politie bestond de groep uit tientallen jonge leden.

Auto's

Auto’s en de spullen die erin liggen waren in 2016 iets minder vaak in trek bij criminelen. Er werd 318 keer aangifte gedaan van diefstal uit een auto. Een jaar eerder gebeurde dat 336 keer. Er werden 34 auto’s gestolen, dat is er één minder dan in 2015.
Overvallen zijn er nog steeds. In het district werden vorig jaar zes overvallen gepleegd. Bij één daarvan waren de bewoners van een huis het doelwit

Lees ook:

inbraken