Werkstraf voor beledigen wijkagente uit Gouda

Archieffoto
Archieffoto
GOUDA - De Haagse rechtbank veroordeelt een 58-jarige Gouwenaar tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van één maand vanwege belediging van een Goudse wijkagente.
De man zou een 'obsessieve haat' tegen haar ontwikkeld hebben nadat hij in zijn buurt valselijk beschuldigd was van incest. Hij vond dat de agente ten onrechte de kant van de buurt had gekozen.
Tot tien jaar geleden leidde de Gouwenaar een normaal leven. Dat alles veranderde toen hij beschuldigd werd van incest. Hij verloor zijn werk, de buurt kotste hem uit, en zijn zoon werd uit huis geplaatst. Later bleek dat de beschuldigingen van misbruik nergens op sloegen.

Complot

Volgens de Gouwenaar zat zijn buurvrouw in het complot tegen hem. De wijkagente zou haar kant gekozen hebben.
Daarom stuurde hij vorig jaar, via de website van de politie, verschillende mailtjes waarin hij de agente onder meer beschuldigde van een lesbische relatie met de buurvrouw. 'Zielige sloerie, wie denk je wel niet dat je bent', stond er in een van de berichten.

Te ver gegaan

De officier van justitie zei in de rechtbank toe dat de onterechte verdenking van misbruik 'hele ingrijpende gevolgen' had voor de Gouwenaar. Maar met zijn mailtjes aan de wijkagente was hij toch te ver gegaan.
De officier eiste tijdens de strafzitting een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken. Bovendien zou de Gouwenaar geen contact meer mogen opnemen met de Goudse politie. De rechtbank heeft daarvan gemaakt dat hij geen contact mag opnemen met de wijkagente.