Koning trapt De Uitdaging in Zoetermeer af; eerste project is nieuw zwembad

ZOETERMEER - Met gesloten beurs mooie dingen doen voor de lokale gemeenschap. Dat is waar het om draait bij De Uitdaging. Bedrijven helpen maatschappelijke initiatieven een stukje op weg, zonder er geld voor te vragen. Deze vorm van samenwerking breidt zich als een olievlek uit over het land. Ook Zoetermeer sluit zich nu aan, als 65ste stad van Nederland. Koning Willem-Alexander trapte vrijdagmiddag af.
Het eerste plan dat de Zoetermeerse projectgroep van De Uitdaging oppakt is het bouwen van een nieuw binnen- en buitenbad. Het buitenbad Het Keerpunt is nog maar 6 weken per jaar open. En de twee binnenbaden De Veur en De Driesprong zitten vaak overvol, waardoor de Zoetermeerders snakken naar meer zwembaden.  
'Het is een groot gemis in Zoetermeer', zegt manager Pim Koenen van de lokale Uitdaging.  'We hopen over drie jaar een nieuw binnen- en buitenbad te hebben', zegt initiatiefnemer Hilbrand Nawijn. 'We hebben drie lokaties op het oog; bij Noord Aa, de Nieuwe Driemanspolder en bij het oude complex van DSO in Zoetermeer.'