Jaarlijks 175 Delftse TU-studenten onder de vleugels van KLM

DELFT - Honderden studenten Industrieel Ontwerp van de TU Delft zullen een stage of afstudeeropdracht afwerken bij KLM. Een intensieve samenwerking tussen de luchtvaartmaatschappij en de universiteit biedt nu al aan 175 studenten plek. En dat worden er de komende vijf jaar alleen maar meer, is de verwachting.
'Het is fantastisch dat studenten en onderzoekers op deze manier ideeën in de praktijk kunnen brengen', zegt hoofddocent Christine De Lille. 'We kunnen meedenken over slimme oplossingen voor bagageproblemen of hoe in- en uitstaptijden korter kunnen worden.'
KLM probeert in de concurrerende luchtvaarbranche door innovatie klanten beter te bedienen en andere maatschappijen voor te zijn. Ideeën van studenten hebben nu al tot concrete oplossingen geleid. Zoals een polsbandje waarmee kinderen die alleen reizen digitaal te volgen zijn.

Samenwerking

De TU en KLM werken al een paar jaar samen, maar voor de komende vijf jaar zijn nieuwe afspraken gemaakt. De luchtvaartmaatschappij en de technische universiteit stoppen zo'n 3 miljoen euro in het project, ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.