Instellingen

Verdwijning Haagse jongen uit Schilderswijk thema in zesdelige thriller Het Nationale Theater

The Nation
© Robin de Puy

DEN HAAG - Het Nationale Theater, voorheen Het Nationale Toneel, gaat de rest van dit jaar een bijzondere theaterproductie op de planken brengen: The Nation. Het is een zesdelige, multimediale theaterthriller die zich afspeelt in de Schilderswijk, waarin gebruik wordt gemaakt van live-muziek, vlogs, YouTube en virtuele realiteit. Dinsdag gaat de eerste aflevering van The Nation in première. Omroep West nam alvast een kijkje bij de repetities.

'De Nation gaat over de verdwijning van een 11-jarige jongen Ismaël uit de Schilderswijk. Het is een echte politieserie a la Netflix', aldus regisseur Eric de Vroedt. De zoektocht naar de jongen wordt geleid door vooroordelen en miscommunicatie. Om het stuk zo realistisch mogelijk te maken nodigt de regisseur per avond tien bewoners van de Schildersbuurt uit om naar het stuk te kijken en het van feedback te voorzien.

Het verhaal wordt in zes delen op toneel gebracht. De eerste opvoering op 21 maart is te zien in het NT Gebouw aan de Schouwburgstraat in Den Haag. Het eerste deel van The Nation wordt gespeeld door onder anderen Bram Coopmans en Anniek Pheifer.