Opnieuw kind met zijn vinger vast in bankje bij tramhalte Loosduinseweg Den Haag

Jongetje met vinger vast in bankje tramhalte Loosduinseweg
Jongetje met vinger vast in bankje tramhalte Loosduinseweg © Regio15
DEN HAAG - Opnieuw is een kind met zijn vinger in een bankje van een tramhalte vast komen te zitten. Op de Loosduinseweg in Den Haag moest de brandweer eraan te pas komen om de jongen te bevrijden. Het ongeluk gebeurt tien dagen nadat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag aankondigde dat alle bankjes in bus- en tramhaltes in de regio worden vervangen vanwege dit soort ongelukken.
Rond 11.30 uur kwam het kind met zijn vinger in de abri van tramhalte Loosduinseweg vast te zitten. Met een slijpschijf is een deel van het bankje weggezaagd, zodat het jongetje met het overgebleven stukje bank en al naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Daar zal zijn vinger worden bevrijd uit het stukje metaal.
De gewraakte bankjes hebben gaatjes, waar een vingertje makkelijk in past. Eerder ging het al mis op onder meer De Plesmanweg en de Heliotrooplaan in Den Haag en bij de Professor Telderslaan in Delft. Daarop besloot de Metropoolregio eerder deze maand alsnog om de ongeveer 1100 bankjes de komende tijd te vervangen.