Instellingen

Voetbalsters redden het leven van grensrechter Sportclub Monster

© Archief

MONSTER - Een aantal vrouwen heeft zaterdagmiddag het leven gered van een grensrechter van voetbalclub Sportclub Monster. De grensrechter kreeg tijdens de wedstrijd een hartaanval. De dames van het voetbalteam van HBSS uit Schiedam schoten de man te hulp.

De voetbalclub uit Monster was te gast bij de Schiedamse club. Terwijl de wedstrijd tussen de twee jongensteams aan de gang was, zakte de grensrechter van Sportclub Monster in elkaar. 'Dankzij het kordate optreden van de dames van HBBS heeft onze grensrechter het overleefd', zegt Joop Bruers, voorzitter van Sportclub Monster tegen Omroep West.

De vrouwen voetbalden op een naastgelegen veld en bedachten zich geen moment. 'Ze hebben direct ingegrepen en hartmassage toegepast. Met een AED hebben ze de man in leven gehouden totdat de ambulance kwam. Zij hebben zijn leven echt gered', aldus de voorzitter.

Zoontje

Het zoontje van de grensrechter stond zelf op het veld toen zijn vader ineenzakte. 'Gelukkig waren er veel moeders van voetballertjes uit ons team aanwezig', zegt de Monsterse voorzitter. 'Zij hebben zich direct ontfermd over de jongen en zijn moeder gebeld.'

Met spoed werd de grensrechter naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij direct gedotterd. 'We hebben berichten gekregen dat het nu weer goed met hem gaat', zegt Bruers opgelucht. 'Hij is weer aardig op de been. Waarschijnlijk mag hij snel naar huis'.

'Alleen maar lof'

Bruers is de HBBS-dames die te hulp schoten enorm dankbaar. 'Hulde voor degenen die zo hebben opgetreden. Alleen maar lof voor hen', zegt hij.