West Wekker: Voetbalsters redden leven van grensrechter en kinderen rappen tijdens Boekids Festival

© Archief
REGIO - Goedemorgen! Het is weer maandag, de start van een nieuwe week. Maar er is het afgelopen weekend veel gebeurd. Zo was er grote inval in een horecazaak in Delft en de politie rukte in Sassenheim uit voor de opnames van het spelprogramma Miljoenenjacht. Verder konden kinderen in Den Haag rappen met Ali B tijdens het Boekids Festival en wisten voetbalsters het leven van een grensrechter te redden.
1.

Een aantal vrouwen heeft zaterdagmiddag het leven gered van een grensrechter van voetbalclub Sportclub Monster. De grensrechter kreeg tijdens de wedstrijd een hartaanval. De dames van het voetbalteam van HBSS uit Schiedam schoten de man te hulp.
2. Grote inval in horecazaak op Vesteplein in Delft
In een horecazaak op het Vesteplein in Delft is in de nacht van zaterdag op zondag een grote inval gedaan door onder andere de politie, douane en de gemeente Delft. Volgens nieuwssite Regio 15 zijn er minstens tien mensen aangehouden. Het gebied rondom de zaak werd afgeschermd met hekken.
3. Politie rukt uit voor opnames Miljoenenjacht
Agenten kregen zondagavond een melding van een verdachte situatie op de Frankenhorst in Sassenheim. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een cameraploeg van het spelprogramma 'Miljoenenjacht'.
4. Kunst, theater en Ali B tijdens Boekids festival in Den Haag
Een cursus graffiti spuiten, vloggen of rappen. Het hoorde allemaal bij het Boekids festival dat zondag werd gehouden in Den Haag. Op drie locaties kwamen verhalen op een kunstzinnige manier tot leven. Ook rapper Ali B en De Kraaien waren bij het festival aanwezig.
5. Schaatsers zetten waterijsjes en 7000 handtekeningen in om Leidse schaatshal te redden
Vanaf vandaag is het bewogen winterseizoen van de Leidse schaatshal afgelopen. Daarom bieden schaatsliefhebbers een petitie met ruim 7000 handtekeningen aan wethouder Paul Dirkse aan. De petitie is bedoeld om de gemeenteraad te overtuigen van hun eerdere voornemen om 4 miljoen te investeren in een nieuwe ijsbaan.
Het weer:Het is de hele dag bewolkt en regenachtig. De temperatuur stijgt 's middags naar zo'n 12 graden.