Schaatsers zetten waterijsjes en 7000 handtekeningen in om Leidse schaatshal te redden

© Facebook / Schaatshal Leiden
LEIDEN - Vanaf maandag is het bewogen winterseizoen van de Leidse schaatshal afgelopen. Daarom bieden schaatsliefhebbers op die dag een petitie met ruim 7000 handtekeningen aan wethouder Paul Dirkse aan. De petitie is bedoeld om de gemeenteraad te overtuigen van hun eerdere voornemen om 4 miljoen te investeren in een nieuwe ijsbaan.
De toekomst van de schaatssport in Leiden is sinds enkele maanden onzeker na een voorstel van het college om een streep door de plannen voor de ijshal te zetten. Ze willen het geld dat naar de nieuwe schaatsbaan zou gaan gebruiken voor een topsporthal en een zwembad.
Als de ijsbaan er niet komt, zo laten de Leidse ijsverenigingen en stichting Schaatshal Leiden weten, kan dat het einde van de schaatssport in Leiden betekenen.  

Waterijs enige ijs

Jeroen Straathof, oud olympiër en woordvoerder namens de vier Leidse ijsverenigingen zegt daarover het volgende: 'Om die onzekerheid te markeren bieden schaatsers maandag niet alleen de petitie aan de wethouder aan, maar wordt ook het gehele college getrakteerd op ijs. Schepijs en waterijsjes, omdat dat vanaf maandag het enige ijs is dat Leiden nog heeft!'